Get Adobe Flash player

DLA UCZNIÓW

Jesteś tutaj

Strona główna » Z ŻYCIA SZKOŁY 2016/2017

25 listopada 2016 r. w ZSPS w Kielcach odbył się etap okręgowy XIX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Organizatorem tegorocznej olimpiady był Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu oraz ZSPS w Poznaniu. W olimpiadzie wzięło udział 24 uczniów z Lublina, Rzeszowa, Kielc, Radomia i Opatowa.

W pierwszym etapie olimpiady wszyscy uczestnicy rozwiązywali zadania testowe. Uczniowie z największą ilością punktów udzielali odpowiedzi z zakresu przetwórstwa żywności, analizy żywności i bloku ekonomicznego w drugim etapie olimpiady.

Alicja Wierzchowska z kl. 4et zajęła 5, a Patryk Ostojski z kl. 3et 7 miejsce.

W olimpiadzie wzięli udział: Gabriela Siwek i Weronika Skoczylas z kl. 4dt., Kinga Klimek z kl. 4et oraz Agata Wolfram z kl. 3et.

Uczniów do olimpiady przygotowały Panie: mgr inż. Jolanta Łukasik, mgr inż. Teodora Kosior, mgr inż. Ewa Nieczypor i mgr Elżbieta Dalmata. Opiekę pedagogiczną podczas olimpiady sprawowała Pani mgr inż. Teodora Kosior.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

 

Maria Wesołowska

kierownik szkolenia praktycznego

 

Rok Szkoły Zawodowców

Nazwa użytkownika