UWAGA!!! Ze względu na prace remontowe w sekretariacie w przypadku problemu z dodzwonieniem się na numer 81 442 19 20
prosimy kontaktować się pod jeden z następujących numerów:

Księgowość: 81 442 19 22, Kadry: 81 442 19 23, Kierownik Gospodarczy: 81 442 19 28.


Technikum Chemiczne | Technikum Przemysłu Spożywczego | Branżowa Szkoła Spożywcza I stopnia | XII Liceum Ogólnokształcące

 

Nowoczesne piekarstwo – nowoczesny piekarz – konferencja naukowa w ZSChiPS

30 września 2017 roku o godz. 1000 w Zespole Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego im. gen. Franciszka Kleeberga w  Lublinie przy Alejach Racławickich 7 odbędzie się konferencja naukowa pt. „Nowoczesne piekarstwo – nowoczesny piekarz”.

Konferencja objęta jest Patronatem Honorowym Lubelskiego Kuratora Oświaty

Organizatorzy:

- Prezes Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa,

- Prezes Zarządu „Społem” Lubelskiej Spółdzielni Spożywców,

- Dyrektor Zespołu Szkół Chemicznych  i Przemysłu Spożywczego im. gen. Franciszka  Kleeberga w Lublinie.
 

Zapraszamy do udziału:

- przedstawicieli firm zainteresowanych rozwojem nowoczesnego piekarstwa, 
- dyrektorów szkół branży spożywczej,
- nauczycieli zawodu,
- nauczycieli bibliotekarzy.

 

Prosimy o potwierdzenie uczestnictwa do 25.09.2017 roku na adres e-mail:

poczta@zschips.lublin.eu

 

Program konferencji:

  1. Otwarcie konferencji, powitanie gości – Marek Szymański, dyrektor  Zespołu Szkół Chemicznych
    i Przemysłu Spożywczego w Lublinie.
  2. Przedstawienie tematyki konferencji – Mieczysław Zapał, prezes „Społem” Lubelskiej Spółdzielni Spożywców.
  3. Założenia pracy i cele działania Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa – Jarosław Gajda, prezes Fundacji.
  4. Wykład „Pieczywo w żywieniu – jeść czy nie jeść” – prof. dr hab. Waldemar Gustaw, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
  5. Warsztaty edukacyjne „Nowe trendy w produkcji wyrobów piekarskich” – Wiesław Kucia, mistrz piekarstwa ze Szkoły Artystycznej Wiesław Kucia.
  6. Warsztaty edukacyjne „Dekorowanie na topie” – Iga Sarzyńska, mistrz piekarstwa ze Szkoły Artystycznej.
  7. Poczęstunek.

Mapka dojazdu na szkolny parking:

 

 

 

Przygotował(a) informację: