UWAGA!!! Ze względu na prace remontowe w sekretariacie w przypadku problemu z dodzwonieniem się na numer 81 442 19 20
prosimy kontaktować się pod jeden z następujących numerów:

Księgowość: 81 442 19 22, Kadry: 81 442 19 23, Kierownik Gospodarczy: 81 442 19 28.


Technikum Chemiczne | Technikum Przemysłu Spożywczego | Branżowa Szkoła Spożywcza I stopnia | XII Liceum Ogólnokształcące

 

‘A Bite of Culture’ - our new culinary programme.

Pasjonujesz się językiem angielskim, lubisz gotować, a przy okazji poznawać kulturę krajów obszaru anglojęzycznego? Zapraszamy Cię do naszego nowego programu kulinarnego ‘A Bite of Culture.’
Pierwsze odcinki poświęcone są tajnikom przygotowania typowej brytyjskiej owsianki i quiche lorraine – przepysznej mięsnej tarty, która już na stałe wpisała się w repertuar dań kuchni brytyjskiej. Gorąco zachęcamy do obejrzenia filmów, skorzystania z przepisów, a później do przećwiczenia użytego słownictwa w Quizlecie, programie do nauki słówek (link do zestawów poniżej).
Dajcie znać, jakie potrawy zasługują na uwagę w kolejnych odcinkach programu. Nasz Szkolny Szef Kuchni – Monika Kępińska czeka na Wasze propozycje. Zgłoszenia możecie również kierować do Katarzyny Bartoszcze, nauczyciela języka angielskiego i koordynatora projektu.

https://quizlet.com/_27smf2 

https://quizlet.com/_2ztlv4

 

 

 

 

Przygotował(a) informację: